Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко

...
Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко
Коментари Харесай

Хубавото есенно време се завръща от утре

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще бъде близо до междинното за месеца. През нощта над страната ще доминира ясно време. След среднощ и в утринните часове тук-там в котловините и низините на Южна България ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 4 и 9 градуса, тук-там в котловините и низините - и по-ниски; там ще има слани. В София - към 4 градуса, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология, представен от Българска телеграфна агенция.
Утре ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан, южен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18 и 23 градуса, в София - към 21 градуса.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, в планинските масиви в Западна България - и краткотрайно до мощен, запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.
В четвъртък облачността от запад още веднъж ще се усили, ще бъде висока и междинна. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще бъдат с още 2-3 градуса по-високи. През нощта против петък и в петък ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там от запад на изток ще превали, с по-голяма възможност - в Северна България и планините. Вятърът краткотрайно ще стане северозападен и дневните температури едва ще се намалят. До края на деня облачността над по-голямата част от страната ще се раздра и ще намалее.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР