Атмосферното налягане слабо и временно ще се повиши, но ще

...
Атмосферното налягане слабо и временно ще се повиши, но ще
Коментари Харесай

Облаци и дъжд и в четвъртък

Атмосферното налягане едва и краткотрайно ще се увеличи, само че ще се задържи по-ниско от междинното за март.
 iStock/Getty Images
Над страната ще доминира облачно време. През деня основно в югоизточната половина ще превалява дъжд, над 700-800 м - сняг. През нощта, с продължаващото намаляване на температурите, по високите полета и тук-там в западната част от Предбалкана дъждът ще се примеси със сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 2 и 7 градуса, в източните региони до 8-10; оптималните - най-вече сред 8 и 13 градуса, в източните региони до 15. Късно след пладне от запад преваляванията ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра.
 iStock/Getty Images
Над Черноморието ще е най-вече облачно и на доста места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е най-вече сдържан. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 iStock/Getty Images
Над планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. На доста места ще превалява сняг. Ще духа сдържан северозападен, по билата - югозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 3, на 2000 метра - към минус 3 градуса.
 iStock/Getty Images
В петък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще бъде до сдържан. Сутрешните температури ще са по-ниски, дневните ще са с 3-4 градуса по-високи. В събота в източните региони югозападният вятър ще се усили, температурите още малко ще се покачат, само че от запад още веднъж ще стартират валежи от дъжд.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР