Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месец

...
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месец
Коментари Харесай

Прогноза за времето на 16.16.2020 година, не забравяйте чадъра у дома! Ще има и гръмотевични бури

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месец юни.

И през днешния ден облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, като до обяд ще са на по-малко места, основно в Източна и Северна България. След обяд и вечерта в доста региони ще се развият гръмотевични стихии и ще има условия за местни значителни превалявания и градушки. Повече слънце ще има преди обяд над Югозападна България. Вятърът ще е слаб, само че при развиване на купесто-дъждовната облачност краткотрайно ще се усилва. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания преди обяд над масивите от Южна България, само че след обяд и там ще се развият гръмотевични стихии. На места явленията ще са с огромен интензитет. Във времето без стихии, вятърът ще е слаб, най-вече от северозапад, в югоизточните масиви – от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, с краткотрайни превалявания от дъжд, тук-там след обяд съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури - сред 20° и 24°. Температурата на морската вода е от 16° на север до 20° на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 16.06.2020 слънцето ще изгрее в 05:49 часа и ще залезе в 21:05 часа. Продължителността на деня 15:16 часа.

На 16.06.2020 луната ще изгрее в 03:09 часа и ще залезе в 16:19 часа. Осветеност на диска в 0h UT 23 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР