Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо

...
Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо
Коментари Харесай

С какво време ще изпратим старата година и ще посрещнем новата?

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е доста по-високо от междинното за месеца. През новогодишната нощ ще бъде най-вече облачно, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
През първия ден от Новата година облачността над България ще е забележителна, само че след обяд над югозападните региони от страната ще има и слънчеви часове. Почти без превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса.

 планина времето зима туризъм ThinkStock/Getty Images
Над Черноморието облачността ще е забележителна, а след обяд по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 4 и 7 градуса. Вълнението на морето ще 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.
 
В планините ще е уместно за туризъм. Облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 ще е към минус 3 градуса, на 2000 метра - към минус 7 градуса.-->
 планина времето зима туризъм ThinkStock/Getty Images
В сряда преди обяд над доста региони ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността до слънчево. След обяд облачността бързо ще се усили и до вечерта в западните региони ще превали слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 4 и 9 градуса, а минималните - сред минус 5 и 0 градуса.
 времето зима дете снежен човек сняг ThinkStock/Getty Images
В четвъртък с сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува леден арктичен въздух. Времето ще е облачно, още през нощта против четвъртък от югозапад ще стартират превалявания от сняг, които денем ще обзет по-голямата част от страната. Температурите бързо и доста ще се намалят.
 време зима ThinkStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР