Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от

...
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от
Коментари Харесай

Вече Очакваме Пороите Днес, Но Тези Български Градове Ще Бъдат Попилени От Градушки!

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за юни.

По Черноморието облачността ще е забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури ще доближат сред 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода се чака да бъде сред 26 и 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максимална температура на 1 200 метра ще бъде към 20 градуса, на 2 000 метра – към 12 градуса.

Оранжев код за значителни превалявания с гръмотевици е в действие за през днешния ден за 4 области, за 12 ще важи жълт код.

Предупреждението за превалявания е в действие за областите Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. На места в планинските региони на региона количествата дъжд ще доближат 50-65 л/кв м.

При оранжев код синоптиците предизвестяват за вероятни наводнения на парцели и в транспортната мрежа, както и спирания в електроснабдяването, връзките и водопреносната мрежа. При оранжев код е допустимо да се наложи частична евакуация. Синоптиците предизвестяват за рискове при шофирането поради понижена видимост и аквапланинг.

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевични стихии е в действие в 12 области. Кодът важи за областите Видин, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Там ще се развива също мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. На места в планинските региони на региона количествата дъжд ще доближат 30 - 35 л/кв м. Жълтият код за превалявания значи, че има опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън, усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.

И на следващия ден ще има превалявания, на повече места в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана.

На север преваляванията ще спрат. Вятърът ще се задържи от север-североизток, до сдържан. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са сред 27 и 32 градуса.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без превалявания. Температурите ще се покачат и оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 30 и 35 градуса.

В петък ще остане горещо, само че след обяд още веднъж тук-там ще има условия за валежи и гръмотевици; вероятни са местни интензивни феномени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР