Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско

...
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е в сила в почти цялата страна

Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца.
Ще бъде прохладно. Ще духа сдържан, в Дунавската низина, западните региони на Горнотракийската равнина и в Източна България - мощен стремителен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Щe се задържи съвсем без превалявания. Минималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, оптималните ще са най-вече сред 13 и 18 градуса.
Жълт код за мощен вятър с пориви до 24 м/сек. е разгласен в 20 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Разград, Силистра, Шумен, Бургас, Варна и Добрич.
По Черноморието облачността ще е променлива, междинна и висока. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще е прохладно, ще духа мощен и плевел вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Почти без превалявания. Максимална температура на 1 200 метра ще е към 9 градуса, на 2 000 метра - към 2 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР