Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от

...
Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от
Коментари Харесай

Седмица стартира с облаци и дъжд

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца. През идващото денонощие над Западна и Централна България ще бъде облачно и дъждовно. На места в Югозападна България количествата на преваляванията ще са обилни. Температурите в западната половина от страната ще се намалят и на височина 600-700 метра, през нощта и до обяд, дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг. В Източна България преваляванията ще са на малко места, ще има краткотрайни разкъсвания на облачността и ще бъде по-топло. Вятърът ще е слаб до сдържан от север. Минималните температури ще са от 2-3 градуса тук-там в западните, до 9-10 градуса в източните райони; оптималните ще са надлежно от 5-6 градуса до 19-20 градуса.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще е облачно и ще вали сняг. В Източна Стара планина и Странджа-Сакар преваляванията ще са на малко места и ще са от дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на 1 200 метра ще е към 5 градуса, на 2 000 метра - към нула градуса.
Във вторник от югозапад преваляванията ще стопират, най-късно, едвам вечерта, в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили, по-късно и облачността ще стартира да се раздира. Дневните температури в Западна България едва ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 7 и 12 градуса, минималните - сред 2 и 7 градуса. В сряда ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Вятърът от запад ще се усили, след обяд ще стане северозападен. Ще стартира стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР