Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца. През

...
Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца.
През
Коментари Харесай

Времето трайно се "оправя", слънцето пробива облаците

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца.

През нощта тук-там в Източна България ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони ще се развият и мощни гръмотевични стихии. Над останалата част от страната ще доминира ясно време. Вятърът ще е слаб, най-вече от северозапад. През деня ще е най-вече слънчево. Преди обяд над Северна България ще има краткотрайни нараствания на ниската облачност, а след пладне, основно над планинските региони ще се развие и купеста. Само на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София към 24°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, основно над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна и тук-там там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Дневните температури едва ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има в утринните часове, на обособени места с валежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 22°-25°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 15 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 15 мин. и изгрява в 22 ч. и 43 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР