Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и

...
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и
Коментари Харесай

Живакът тръгва надолу, ето какви градуси да чакаме през идните дни!

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за октомври и денем ще се увеличи още. През нощта облачността ще е раздрана, по-значителна над източните региони от страната, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

 
В неделя  ще бъде най-вече облачно и основно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от северната четвърт и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, а оптималните ще са сред 15 и 20 градуса.
 
Над  Черноморието  ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В  планините  ще бъде най-вече облачно и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Над към 2100 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и мощен, вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.
 
В началото на идната седмица  ще доминира облачно време и на доста места ще превалява дъжд, а в планините над 2000 метра - сняг. В цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток.
 
Температурите ще се намалят още и оптималните ще бъдат сред 12 и 17 градуса, а минималните - сред 7 и 12 градуса. Във вторник преваляванията ще са на по-малко места, основно в Южна България, а над Северна ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Североизточният вятър ще отслабне.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР