Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. Това

...
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. Това
Коментари Харесай

Ниското атмосферно налягане ни “тежи” на главата и ставите

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. Това изречение участва постоянно в прогнозата за времето през последните дни и звучи някак си безобидно - нещо, което е ниско, няма метод да натежава в здравословното ни положение. При множеството хора в действителност е по този начин.
За метеорологично сензитивните известието е предизвестие за най-малко два типа проблеми със здравето и увещание да си сложат в ръчната чанта медикаменти.
Независимо един от различен разнообразни научни екипи - в Съединени американски щати, Япония, Англия, Хърватия и други, откриват, че понижаването на атмосферно налягане може да основава проблем. Основно при пациенти с някакви болести, само че и при гранични положение и здрави хора.
Най-чести са недоволствата от вдървеност и дискомфорт в ставите, “обикновено” главоболие и мигрена, за която японското изследване открива и приблизителния растеж - рецесиите се усилват към 20%.
Експертите оферират две пояснения. Първото: отговорно за болките в главата е превъзмогването на разликата в налягането сред заобикалящата атмосфера и четирите типа синуси и динамичността на кръвното налягане. Особено неприятни може да са признаците при хрема и запушен нос, когато кухините са цялостни и изравняването на налягането е затруднено. Второто пояснение се търси в разширението на мозъчните кръвоносни съдове и стартирането на характерни биохимични промени, които провокират припадък на мигрена. Болките в ставите също се изясняват с адаптационни механизми за равнене на налягането върху тялото и в кухините и течностите вътре в него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР