Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

...
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.
Коментари Харесай

Ветровито, с температури до 21°

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. През деня едва ще се увеличи. Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток и ще се усили, ще бъде сдържан, в източната половина мощен. Облачността ще е променлива, в Западна България най-вече забележителна.
 
На места, основно в Родопската област , ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви пред „ “ дежурният синоптик Мартин Славчев.
 
Над Черноморието ще има раздрана облачност, денем намаляваща до слънчево. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
В планините ще духа сдържан до мощен източен вятър. Облачността ще е най-вече забележителна. На обособени места ще превали дъжд, по-интензивен и с гръмотевици в Родопите. Над 2000-2100 метра преваляванията ще са от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра – към 4°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР