Атмосферното налягане през деня днес слабо ще се повиши, но

...
Атмосферното налягане през деня днес слабо ще се повиши, но
Коментари Харесай

Нахлува студен фронт, ще вали и сняг

Атмосферното налягане денем през днешния ден едва ще се увеличи, само че ще остане доста по-ниско от междинното за месеца.

Вятърът още веднъж ще се ориентира от северозапад, след обяд в Източна България - от север, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Ще бъде облачно с превалявания от сняг, в южните и източните региони от страната - от дъжд. След обяд снеговалежът ще спре. Към 14 часа температурите ще бъдат сред 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°. През нощта против сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде натоварен и в композиция със мощния северен вятър ще има виелици и навявания, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде облачно и мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа югозападен вятър, който към обяд ще стартира да се ориентира от север, ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно. След обяд ще стартират превалявания от дъжд, които към среднощ ще преминат в сняг. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 45 мин. Луната залязва в 6 ч. и 05 мин. и изгрява в 15 ч. и 04 мин. Фаза: два дни преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР