Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Утре на много места ще има валежи от дъжд с гръмотевици

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна. През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, основно в централните региони ще продължи да има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици.

Утре още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 25 и 30 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там с краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 22-25 градуса. Температура на морската вода е 16-20 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е раздрана. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.

През идващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, изключително в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки.

В източните региони преваляванията ще са на малко места. Там ще има и слънчеви часове, а температурите ще са по-високи, въпреки че едва ще се намалят спрямо предходните дни. В западните региони понижението на температурите ще е по-съществено. Преобладаващите оптимални ще са сред 21 градуса и 26 градуса. Вятърът ще е слаб до сдържан, в петък - северозападен, в събота - от североизток.

Най-актуалната прогноза за времето може да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР