Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и ще
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код за силен вятър в сряда

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за октомври и ще продължи да се намалява. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще се образува слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 12 и 17 градуса.
 iStock/Getty Images
Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево , тук-там в равнините - с ниска облачност. Около обяд от запад облачността ще стартира бързо да се усилва и вплътнява и до вечерта тук-там, основно в Западна България, ще превали дъжд.
 iStock/Getty Images
В Източна България ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югозапад. В Западна България след пладне вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили - в Дунавската низина до 15-20 м/сек, и с него ще стартира да нахлува леден въздух.-->

В сряда синоптиците предизвестяват за мощен вятър. Обявен е жълт код в 6 области на страната. В мощ е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.
 Национален институт по метеорология и хидрология
Максималните температури ще бъдат сред 25 и 30 градуса , тук-там в Източна България - до 32 градуса. През нощта против петък с прекосяването на добре изразен леден атмосферен фронт в западната половина от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Температурите бързо ще се намаляват.
 iStock/Getty Images
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд, тук-там, с ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 25-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява, и до края на деня тук-там в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса. През нощта против петък с прекосяването на добре изразен леден атмосферен фронт преваляванията ще се засилват, тук-там ще са интензивни, ще има и гръмотевични стихии, а с внезапното намаляване на температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг.
 pixabay.com
В петък ще има превалявания , тук-там в югоизточната половина от страната, по преминаващия добре изразен леден атмосферен фронт, ще са интензивни, съпроводени с гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Със северозападния вятър, в източните региони - вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи, ще бъде по-интензивно и по-чувствително. Дневните температури ще са в необятни граници - от 10-15 градуса тук-там в Западна България до 23-25 градуса на югоизток, само че и там до вечерта бързо ще се намалят.

В събота вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, в обособени региони на изток, а по-късно денем - в Западна България, още веднъж ще превали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР