Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо
Коментари Харесай

Прогноза за времето за 26, 27 и 28 ноември

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и едва ще се намали. През идващото денонощие ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд. Значителни количества ще има през нощта на доста места в Южна България и Централния Предбалкан, а денем - в югоизточните региони. В регионите с надморска височина над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг.

В Дунавската низина ще продължи да преръмява. Около обяд от югозапад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Преобладаващите температури ще са: минимални - сред 7 и 12 градуса, оптимални в по-голямата част от страната - сред 8 и 13 градуса, тук-там в Северна България - по-ниски.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, краткотрайно до мощен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 11 и 14 градуса. Температура на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Вижте какво ще е времето през днешния ден

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса.

В средата на седмицата вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Облачността ще се раздра и ще намалее, най-късно в Дунавската низина, където ще бъде със забележителна ниска облачност. Дневните температури ще се покачат, утринните ще се намалят, в обособени региони до 0 до минус 1 градус.

В сряда ще е без превалявания, в четвъртък облачността още веднъж ще се усили и в северозападните региони ще превали дъжд. Вятърът от югозапад ще се усили, по-съществено в Източна България. Ще остане с високи дневни температури - оптималните тук-там ще доближават и надвишават 15 градуса.

Най-точната прогноза за времето може да намерите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР