Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Вадете чадърите, в отделни райони на страната ще превалява

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна. Днес преди обяд облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в Западна и Централна България към момента ще превалява. След обяд над северозападната част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево. В планинските региони и тук-там в Горнотракийската равнина в следобедните часове ще има и гръмотевици. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад, в крайните източни региони ще е от югоизток, слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е забележителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, на обособени места, основно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22-25°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

На 24.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:17 часа и ще залезе в 19:18 часа. Продължителност на деня 12:01 часа.

На 24.09.2020 луната ще изгрее в 15:24 часа и ще залезе в - часа. Осветеност на диска в 0h UT 57 %. Фаза на луната: първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР