Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юни -

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юни -
Коментари Харесай

Предимно слънчево в четвъртък, но отново ще превалява

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юни - ще стартира да се намалява.
 
През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд над Северна и Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици и краткотрайни усилвания напразно. Ще е топло, след обяд в равнините - горещо, с оптимални температури сред 29 и 34 градуса.
 
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд - с присъщия бриз. Максимални температури на въздуха: 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд, основно над масивите в Западна България, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от изток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 19, на 2000 метра - към 13 градуса.
 
В петък и събота, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, изначало в северозападната половина от страната, а през втория ден - в източните и южните региони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони, по преминаващия фронт, преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Очакват се градушки.-->

 
С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната. С увеличаване напразно от северозапад, в събота в Източна България - и от север, температурите ще се намалят доста - с 5 до 7 градуса и оптималните ще са сред 21 и 26 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР