Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември и

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември и
Коментари Харесай

Какво време ни очаква до края на седмицата?

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за ноември и още малко ще се увеличи. През нощта облачността ще продължи да понижава и на следващия ден над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Над източните региони съвсем през целия ден ще има ниска облачност, само че единствено на обособени места ще преръми. През нощта ще е съвсем безшумно, денем в Дунавската низина и Източна България ще се появи слаб вятър от изток-североизток.
 
Ще се затопли още малко . Минималните температури ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса, оптималните - сред 11 и 16 градуса.

 есен ThinkStock/Getty Images
По Черноморието ще доминира облачно време. На обособени места ще преръми, а в утринните часове ще се образува мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще доминира слънчево време. Повече облаци ще има основно преди обяд над масивите в източната половина на страната. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

 
Температурите ще продължат да се покачват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.
 есен ThinkStock/Getty Images

В петък и събота ще е съвсем безшумно и тук-там в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите в тези региони ще се задържат по-ниски - до 6-8 градуса.
 
В останалите региони оптималните температури ще са сред 10 и 15 градуса. Там, както и в планините, ще бъде най-вече слънчево.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР