Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и
Коментари Харесай

Ще вали ли утре? Ето прогнозата на дежурния синоптик Егова

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна. През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, на следващия ден ще доминира слънчево време. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни през нощта над югозападните региони, а по-късно и над останалата част от Южна България, и над Предбалкана. На места там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан северозападен вятър. Максималните температурите ще са сред 24° и 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Евгения Егова.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, позначителни по южното крайбрежие, само че ще е съвсем без дъжд. Преди обяд ще духа до сдържан северозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат 25-26°, температурата на морската вода е към 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има по-значителни нараствания на облачността, тук-там с краткотрайни превалявания, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. По върховете ще бъде мъгливо. Ще духа сдържан до мощен, единствено по найвисоките елементи краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 12°.

През идващите три дни ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има през нощта против вторник над северозападните региони, а след обяд във вторник над Южна и Североизточна България. На места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има нараснала възможност за местни интензивни превалявания.

В сряда и четвъртък следобедни краткотрайни валежи ще има основно в Рило-Родопската област и по Западна Стара планина. Във вторник вятърът краткотрайно ще стихне, само че през идващите дни още веднъж ще придобие северна съставния елемент, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури във вторник ще са сред 26° и 31°, малко по-високи в Горнотракийската равнина, в сряда напълно едва ще се намалят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР