Атмосферното налягане днес ще се задържи по-високо от средното за

...
Атмосферното налягане днес ще се задържи по-високо от средното за
Коментари Харесай

Времето остава лошо, стойте си вкъщи

Атмосферното налягане през днешния ден ще се задържи по-високо от междинното за месец март.

Метеорологичната конюнктура в страната ще остане комплицирана. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната завивка ще се усилва. В по-голямата част от Горнотракийската равнина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат преваляванията тук-там в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С сдържан, в Източна България и Дунавската низина и мощен вятър от североизток ще продължи да нахлува леден въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, в крайните южни региони до 7-8°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е облачно, мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като тук-там в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат обилни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа мощен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра – към минус 8°.

Над Черноморието ще облачно с превалявания от дъжд. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-8°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

На 24.03.2020 слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 18:42 часа. Продължителността на деня 12:19 часа.

На 24.03.2020 луната ще изгрее в 06:48 часа и ще залезе в 18:46 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР