Атмосферното налягане днес ще е по-ниско от средното за месеца

...
Атмосферното налягане днес ще е по-ниско от средното за месеца
Коментари Харесай

Прогноза за времето на 09.06.2020 година

Атмосферното налягане през днешния ден ще е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. На места в Западна България количествата ще са обилни. Ще има условия и за градушки. Почти без превалявания ще е в източните региони от страната. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен стремителен вятър от южната четвърт, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 26° и 31°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд в планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, гръмотевици и градушки. В масивите от Западна България преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°, на север от нос Калиакра ще е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 10.06.2020 слънцето ще изгрее в 05:49 часа и ще залезе в 21:03 часа. Продължителността на деня 15:13 часа.

На 10.06.2020 луната ще изгрее в 00:33 часа и ще залезе в 10:12 часа. Осветеност на диска в 0h UT 79 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР