Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско

...
Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско
Коментари Харесай

Предупрежденията за бурен вятър остават

Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за декември. През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. Значителна ниска облачност и мъгла ще има в западните региони на Дунавската низина, които ще се задържат през целия ден. Минималните температури ще бъдат сред 3 и 8 градуса.

Утре ще бъде с раздрана облачност, забележителна в северозападните и планинските региони, където на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, в Източна България и тук-там в подножието на северните скатове на планините - краткотрайно мощен. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса, на местата с трайни мъгли ще останат близки до утринните температури.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса; вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде забележителна, по високите елементи ще бъде мъгливо със слаб снеговалеж. През деня на доста места облачността ще се раздра и намалее.

Ще продължи да духа мощен до плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 7 градуса, на 2000 м - към минус 1 градус.

И през последните два дни от годината ще духа югозападен вятър, слаб до сдържан, в Източна България и тук-там в подножието на северните скатове на планините - краткотрайно мощен. Температурите ще бъдат доста по-високи от нормалните за края на декември, изключително в източната половина от страната, където дневните ще доближават 16-18 градуса. В сряда ще има раздрана облачност, забележителна над крайните южни региони, където на обособени места ще превали дъжд. В четвъртък облачността ще се усилва и вплътнява, тук-там, основно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд.

В новогодишната нощ ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд, в планините над 1200 м ще превали сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него за малко ще проникне относително леден въздух.

Повече за времето може да прочетете
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР