Атмосферата в семейството се създава от жената. За да върти

...
Атмосферата в семейството се създава от жената. За да върти
Коментари Харесай

Кога един мъж е способен да напусне семейството си

Атмосферата в фамилията се основава от дамата. За да върти къщата и мъжа си на дребния си пръст, тя би трябвало да бъде интелигентна и мъдра, настояват психолозите. И в случай че се случи по този начин, че брачният партньор напусне фамилията, тогава виновността не трябва да се търси единствено в него.
Какво да създадем, с цел да предотвратим възможната разлъка?
За да се опитате да предотвратите раздялата, незабавно анализирайте връзката си и се пробвайте да измененията нещата към по-добро. Специалистите дефинират няколко съществени аргументи, когато мъжът е кадърен да напусне фамилията си. Да ги разгледаме поотделно.
Ако е изгубил интерес към дамата до себе си
Пламенната пристрастеност при започване на всяка връзка минава доста бързо. Животът, работата и проблемите стартират да набират преднина и са способни да поохладят възприятията. Докато се осъзнаем какво е станало и към този момент виждаме по какъв начин кавгите, свадите и недоразуменията са се трансформирали всекидневие. И всичко е по този начин предсказуемо, познато, скучно…

В този случай би трябвало да измислите нещо ново, нещо извънредно, нещо запаметяващо се. Например, вечеря за двама на свещи (измислете някой автентичен повод), взаимно пътешестване или друго. Всичко което е с належащо е да се внесе просто малко фикция в сивия, елементарен ден.
Ако интимните връзки са нулеви и ли покрай нулеви
Интимността за мъжа е доста значима. Ако, до момента в който живее със своята обичана, той е удовлетворен в леглото, тогава най-вероятно няма да му пристигна на разум да кръшка. Вашият секс би трябвало да бъде разнороден, а не по график, предлагат специалистите. Можете да планирате всички останали събития, само че интимният акт би трябвало да бъде импровизиран. И дамата е тази, на която е отсъдено да съблазнява мъжа. Новото секси долни дрехи е страхотна концепция, както и всичко останало, което нормално се предлага, само че истината е, че умелият флирт, закачливият взор и неподправеното чувство, че дамата желае мъжа, правят най-хубава работа.
Финансови проблеми
Ако брачният партньор има избрани финансови усложнения - дребна заплата или пък е изгубил работата си, тесногръдата брачна половинка стартира всекидневно и ежечасно, нагледно казано, да му трие сол на главата. Да го тъпче и унижава, вместо да му окаже морална поддръжка. Невъзможно е да се живее по този начин дълго. За да резервира себе си и с цел да не се срине дефинитивно, мъжът няма различен избор, с изключение на да си тръгне.
Занемарен външен тип
Много постоянно дамата, откакто към този момент е „ превзела “ мъжа, стопира да се грижи за себе си. Оправданията за това могат да са безкрайни – липса на време, грижа за децата и прочие, само че това са единствено оправдания. Липсата на предпочитание е определяща. Но, помислете – кой мъж ще се връща с наслада вкъщи, когато там го чака мърлява и неподдържана жена?! С такава никой не желае да поддържа връзка, а камо ли да си легне в леглото... И последователно отчуждението нараства. В резултат на това връзката става безсмислена. Не приказваме за обстановките, в които се е случило нещо рисково и дамата не е могла да се погрижи за себе си, да се приведе в ред. Това е изцяло разбираемо и тогава мъжът сигурно би го схванал. Но, стане ли табиет, тогава към този момент идва рисковото. През деня мъжът се е срещал с колежки и други дами – докарани и изглеждащи добре. Няма по какъв начин да не направи разликата.
Липсата на такт във взаимоотношенията с роднините
Мъжът може да напусне фамилията, в случай че жена му не може да откри общ език с майка му и другите му родственици. Особено в случаите, когато към този момент са минали няколко години, а връзките си остават все по този начин неприятни. Свекървата не може да се помири с избора на сина си, подлага на критика снаха си, която също не остава по-долу. А мъжът в това време е сред чука и наковалнята. И това е неговата присъда за цялостен живот.

20% от триумфа в фамилния живот, съгласно психолозите, е умеенето да се сприятелите със свекърва си и другите близки родственици на брачна половинка си.
Когато мъжът не е глава на фамилията
Както знаете, мъжът се смята за глава на фамилията. Случва се обаче дамата в началото да поеме тази роля. Това не значи, че мъжът се е отказал. Той няма да издържи дълго време да бъде „ под чехъл “ и при първа опция ще отиде при жена, която драговолно го признава за водач в фамилията.
Изневяра
Колкото и да е необичайно, това е съвсем последната причина, заради която брачният партньор напуща фамилията си. Статистиката е безапелационна: единствено 10% от фамилиите се разпадат заради невярност. Например, мъжът изневерява на жена си, тъй като не е удовлетворен от фамилния живот. Жената му прости, тъй като не желае да бъде изоставена. Малък % от съпругите не могат да понесат изневярата, останалите търпят.

Този лист с аргументи мъжът да напусне своето семейство надалеч няма искания за пълнота. Съществуват и куп други неща, които могат да съсипят една връзка. Важно е, обаче, да се вгледаме добре в актуалните си взаимоотношения и да помислим какво можем да подобрим, до момента в който е време. Защото всички знаем поговорката „ Обърне ли се каруцата, пътища много… “

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР