Атмосферата в последната седмица от кампанията преди референдума в Македония

...
Атмосферата в последната седмица от кампанията преди референдума в Македония
Коментари Харесай

В агитацията преди референдума в Македония се използват антибългарски елементи



Атмосферата в последната седмица от акцията преди референдума в Македония е много нажежена. Има грубо опълчване сред ръководещата коалиция и най-голямата опозиционна мощ. Така разказа обстановката в изявление за предаването " 12+3 " журналистът Виктор Канзуров.

„ Двете страни – и тези, които пропагандират за приемане на контракта с Гърция и за смяна на името в Република Северна Македония, и тези, които са за бойкотиране на този референдум на 30 септември, и двете страни се активизират на националистическа основа, дори бих споделил на национал-шовинистична основа “, разяснява Канзуров.

Освен антигръцкия и антизападен детайл, който съпътства пропагандата на неофициалното придвижване „ Бойкотирам “, в тяхната агитация има и антибългарски настройки, описа журналистът. По думите му, това може да се долови и в пропагандата на ръководещите: 

" Управляващите разказват опасността, в случай че не бъде признат този контракт с Гърция, което значи, че няма да има късмет за включване на страната в НАТО и Европейски Съюз - опасност от някаква българизация и това беше изключително очебийно от координатора на Македония за НАТО, който в едно телевизионно предаване сподели: " Хубаво би било да бъде признат този контракт и нашите македонски жители да не се унижават толкоз да аплайват за български паспорти и там в документите, в заявките, да пишат, че са нещо друго, а не това, което са - от различен етнос ". 

Цялото изявление е в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР