Атлетико Мадрид записа разочароващо равенство 2:2 с Байер Леверкузен и

...
Атлетико Мадрид записа разочароващо равенство 2:2 с Байер Леверкузен и
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид се сгромоляса, дюшекчиите изпуснаха дузпа в края и отпадат от ШЛ

Атлетико Мадрид записа разочароващо тъждество 2:2 с Байер Леверкузен и отпада от груповата фаза на Шампионска лига. " Дюшекчиите " остават с 5 точки и изостават на 4 от втория - Порто, което значи, че отбора на Диего Симеоне напуща шампионата. Мадричани имаха късмет да завоюват дуела, откакто получиха дузпа в 99-та минута на мача, само че домакините изпуснаха и този късмет.

Кошмарно начало за домакините от Мадрид. Още в 9-та минута Байер Леверкузен стигна до гол, а той бе дело на Муса Диаби, който получи прекрасен пас от Адам Хложек. Диаби прати изстрела си в горния ляв ъгъл на вратата и не даде късмет на вратаря.

В 13-та минута Анхел Кореа не бе надалеч от това да изравни резултата, само че Лукаш Храдецки се намеси ужасно, с цел да го откаже. Голът за " дюшекчиите " падна в 22-та минута, откакто Антоан Гризман откри с пай пас съотборника си Яник Ферейра, който шутира в долния ляв ъгъл - никакъв късмет този път за стража на немския отбор.

Алваро Мората бе съборен в наказателното поле на гостите през 25-та минута, само че съдията не обърна внимание на претенциите на играчите. В 29-та минута Байер Леверкузен поведе за повторно. Калъм Хъдсън-Одой се разписа. Десет минути по-късно Муса Диаби можеше да запише втори гол на сметката си, само че Ян Облак направи великолепно акробатично избавяне, с цел да го лиши от това.

В края на първото полувреме гостите имаха още няколко положения, с цел да усилят преднината си, само че не съумяха. Първо Надием Амири изпусна, а по-късно и Адам Хложек.

Второто полувреме стартира ужасно за " дюшекчиите ", които означиха в 50-та минута. Страхотна композиция сред Родриго Де Пол и Яник Ферейра  изведе втория на чиста позиция, а той се възползва по страховит метод и още веднъж върна равенството в мача.

Именно Ферейра бе близо да направи цялостен поврат в 56-та минута, само че още веднъж блестящата интервенция на Лукаш Храдецки отхвърли домакините. Те започнаха да натискат и в 60-та минута Антоан Гризман изпусна златна опция, откакто не съумя да прати топката във вратата от дребното наказателно поле. 

Шансове имаше и за Байер Леверкузен. В 75-та минута Муса Диаби пропусна чиста голова опция. Той остана очи в очи с Ян Облак, който се оправи ужасно и отхвърли футболиста на Байер. В 82-та минута Паулиньо от немския отбор преодоля няколко бранителя на " дюшекчиите " и стреля по земя в долния десен ъгъл, само че вратарят реагира великолепно и избави и този удар.

Двубоят стана извънредно трагичен в самия край. В 98-та минтуа футболист на Байер Леверкузен докосна топката с ръка и бе отсъдена дузпа за Атлетико Мадрид. Яник Ферейра се нагътби с отговорността да извърши тази извънредно значима дузпа. Белгиецът не се оправи от бялата точка, а Лукаш Храдецки хвана ъгъла на удара и избави. Този пропуск от дузпа в последните секунди изхвърли Атлетико Мадрид от Шампионска лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР