Атлетико Мадрид удължи интригата за титлата в Испания с още

...
Атлетико Мадрид удължи интригата за титлата в Испания с още
Коментари Харесай

Атлетико отложи за кратко празненствата в Барселона

Атлетико Мадрид удължи интригата за купата в Испания с още няколко часа. "Дюшекчиите " измъкнаха сложна победа в гостуването на Алавес и не разрешиха на Барселона да победи като първенец без игра.

Момчетата на Диего Симеоне стигнаха до успеха с късна дузпа, като малко преди този момент изпуснаха друга. Но в последна сметка взеха трите точки и най-малко резервираха задатъка си пред градския противник Реал Мадрид.

Макар да бяха най-вече с запасите, мадридчани действаха по-активно и не пестяха сили. Първия късмет за тях пропиля Партей Томас в 19-та минута, когато от преференциална позиция прати топката над вратата.

До почивката имаше още забавни благоприятни условия пред Атлетико, като Диего Коста на два пъти се озова на чиста позиция. Но най-големият му пропуск беше в 42-та минута, когато засече една избита топка, само че тя беше в обсега на вратаря и той мазета.

Така почивката пристигна без попадения, а развръзката остана за втората част. Коке и Виктор Витоло направиха поредност огромни пропуски за мадридчани, до момента в който първият същински късмет за Алавес пристигна едвам в 65-та минута, само че тогава Джон Гуидети стреля от отдалеченост към лявата греда право в обсега на вратаря и гол не падна.

Малко по-късно Атлетико получи първата си дузпа в мача. Тя беше направена от Мубарак Вакасо в 71-та минута, само че от 11-те метра досегашната голова машина Фернандо Торес стреля разсеяно и вратарят мазета.

Само седем минути по-късно Вакасо направи втора дузпа, като този път игра с ръка в наказателното поле. Този път зад топката застана Кевин Гамейро и не остави подозрение в осъществяването си - 1:0 за гостите.

В 83-та минута Алавес можеше и да изравни, само че ударът на Алфонсо мина на сантиметри настрана от дясната греда. В последна сметка повече попадения до края на мача не паднаха и "дюшекчиите " се поздравиха с трите точки. В последната минута Анхел Кореа получи втори жълт картон, само че това беше всичко в мача и триумфът беше за отбора му.

С него в актива момчетата на Диего Симеоне имат към този момент 75 в актива си, само че в случай че Барселона победи Депортиво Ла Коруня на собствен терен, ще победи с купата. Мадридчани към момента са с 4 точки пред Реал. Алавес доиграва сезона със своите 41 точки и към този момент не се бори за нищо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР