Атлетико Мадрид постигна шеста поредна победа в испанската Ла Лига,

...
Атлетико Мадрид постигна шеста поредна победа в испанската Ла Лига,
Коментари Харесай

Шеста поредна за Атлетико, Валенсия взе точка в Билбао

Атлетико Мадрид реализира шеста поредна победа в испанската Ла Лига, откакто завоюва против Алавес с 2:1. Така столичани събраха 25 точки в класирането и са единствено на 3 от водачите Реал Мадрид и Жирона, само че са и с мач по-малко.

Атлетико реши дуела още през първото полувреме, когато вкара и двата гола. Първо се разписа Рикелме в 26-ата минута, а Мората удвои в продължението на първата част. Дълбоко в добавеното време гостите върнаха едно попадение посредством Андер Гевара.

Още в 6-ата минута на дуела Родриго Рикелме получи пас, стреля, само че Антонио Сивера избави.

В 26-ата минута обаче нещата се развиха добре за нападателя на домакините. Алваро Мората центрира, а Рикелме Рече стреля тъкмо и означи за 1:0.

В 38-ата минута Антоан Гризман получи добър пас в наказателното поле, стреля, само че Сивера избави.

В продължението на първото полувреме резултатът стана 2:0. Алваро Мората приключи по превъзходен метод собствен самостоятелен рейд и на процедура реши мача.

В 71-ата минута Гризман можеше да запише името си измежду голмайсторите. Той вкара топката в мрежата, само че реферът Алехандро Руис не зачете попадението поради нарушаване.

Само 2 минути по-късно Науел Молина пропиля чудесна опция, само че Сивера избави.

Последваха още няколко забавни голови благоприятни условия.

В 80-ата минута Родриго Рикелме Рече насочи удар, само че Сивера още веднъж бе на мястото си.

Гостите имаха късмет да понижат в 83-ата минута, когато Хави Лопес пусна пас към Янис Хаджи, който стреля настрана от гредата.

В шестата минута на продължението Алавес върна един гол. Янис Хаджи подаде към Андер Гевара, който осъществя за 2:1.

Атлетик Билбао измъчено стигна до точка при семейството си на Валенсия в различен мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Баските поведоха, „ прилепите “ обърнаха, само че в последната минута домакините съумяха да се доберат до попадение за 2:2.

По този метод „ лъвовете “ заемат шестото място във краткотрайното класиране с актив от 18 точки, до момента в който валенсианци са девети с три по-малко.

Валенсия стигна до първото чисто състояние в мача, като още в четвъртата минута Уго Дуро доближи до точно центриране и нанесе удар с глава, който мина над вратата на Унай Симон.

В 23-ата минута Иняки Уилиям нанесе страховит удар към горния десен ъгъл, само че Гиорги Мамардашвили показва котешки инстикт и мазета. Четири минути по-късно грузинският пазач още веднъж отхвърли звездата на Атлетик.

В 32-рата минута Нико Уилиямс откри Оскар де Маркос в наказателното поле, той резервира самообладание и с удар в долния ляв ъгъл означи за 1:0.

До края на първата част Унай Симон на два пъти предотврати попадения във вратата си. В 38-ата минута се оправи с удар на Уго Дуро в горния ляв ъгъл, а в 40-ата отрази изстрел на Селим Амала от границата на наказателното поле.

Час игра след началото Дани Гарсия си освободи пространство за удар от към 20 метра, само че Мамардашвили се намеси и мазета топката в гредата.

В 62-рата минута Уго Дуро пусна смъртоносен пас към Фран Перес, който се озова очи в очи с Унай Симон и промуши топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

В 67-ата минута Дуро пропусна златна опция, само че единствено минута по-късно получи положително центриране от Фран Перес и от добра позиция този път не сбърка, реализирайки втори гол за Валенсия.

В 81-вата минута Иняки Уилиямс нанесе удар към левия ъгъл, само че Мамардашвили още веднъж блесна. В седмата минута от добавеното време грузинецът към този момент нямаше по какъв начин да отговори и след центриране на Иняки топката бе засечена от Алекс Беренгер с глава и навести мрежата на Валенсия за 2:2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР