Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 в гостуването си

...
Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 в гостуването си
Коментари Харесай

Атлетико измъкна трите точки при гостуването си на Осасуна

Атлетико Мадрид реализира минимална победа с 1:0 в гостуването си на Осасуна в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение за мадридчани бе дело на Саул Нигес (74’), който се появи като запаса. По този метод футболистите на Диего Симеоне завоюваха мъчно посещение и прекъснаха отрицателната си серия от два следващи дуела без да съумеят да завоюват три точки.

Двата отбора не предложиха кой знае какъв брой атрактивна първа част, в която ситуациите и пред двете порти не бяха изключително доста, нито пък изключително чисти. През втората част и най-много след приключването на час игрово време гостите очевидно подвигнаха оборотите и означиха попадението, което им донесе успеха, само че и пропуснаха няколко други преференциални положения за по-убедителен успех.

В 33-ата минута Тома Лемар подаде към Пабло Бариос на границата на наказателното поле, само че той стреля високо над вратата. Няколко минути по-късно Антоан Гризман получи в наказателното поле остроумен пас от Родриго Де Пол и сътвори блъсканица, само че по този начин и не съумя да насочи рисков изстрел. Три минути преди края на първата част домакините пробваха да отговорят с удар на Пабло Ибанес, само че Ян Облак не позволи да бъде сюрпризиран.

Втората част на дуела стартира по сходен метод и още веднъж “дюшекчиите ” сътвориха небрежно нови две положителни положения, само че още веднъж не се стигна до попадение. На собствен ред подопечните на Ягоба Арасате също имаха своите положителни благоприятни условия, само че и те не успяваха да стигнат до попадение, въпреки на няколко пъти да отправяха рискови топки към вратата на Облак.

Момчетата на Диего Симеоне въпреки всичко излязоха напред в резултата петнайсет минути преди края на постоянното време, когато появилият се като запаса Саут бе изведен превъзходно зад тила на защитата на домакините от Родриго де Пол и от тази отлична позиция той нямаше по какъв начин да сбърка. Няколко минути по-късно гостите пропуснаха отличен късмет да решат всичко в дуела, когато Мората откри по отличен метод Гризман в наказателното поле, само че вратарят на Осасуна избави. Мадридчани пропиляха нова доста чиста опция да стигнат до второ попадение в 86-ата минута, когато още веднъж Алваро Мората влезе на скорост в наказателното поле и пусна паралелен пас към собствен съотборник, само че там се оказа защитник, който съумя да почисти.

С тази победа Атлетико Мадрид събра 34 точки и заема четвъртото място в класирането. Осасуна от своя страна заема седмото място с 28 пункта.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР