Атлетико Мадрид победи Барселона в спиращ дъжа мач с 3:2

...
Атлетико Мадрид победи Барселона в спиращ дъжа мач с 3:2
Коментари Харесай

Луд мач! Атлетико на финал срещу Реал след спиращи дъха обрати

Атлетико Мадрид победи Барселона в спиращ дъжа мач с 3:2 и се класира за финала за Суперкупата на Испания. Там "дюшекчиите " ще се изправят против градският си противник Реал Мадрид в неделя. Столичани откриха резултата при започване на второто полувреме посредством резервата Коке, само че на бързо "каталунците " обърнаха резултата с голове на Меси и Антоан Гризман. Победата пристигна по инфарктен метод след попадения на Алваро Мората от дузпа и на Хоакин Кореа в края на мача.

В първите минути двата тима не започнаха изчаквателна тактичност и се впуснаха в офанзиви. Барселона опита с типичния си жанр с офанзиви наситени с подавания, до момента в който Атлетико действаше по-директно. Още в 5-ата минута Нето улови компактен удар на Томас Партей от отдалеченост.

Барселона отговори с удар около левия непряк дирек на Артуро Видал. Малко по-кътсно имаше прекъсване на играта, с цел да се окаже здравна помощ на сблъскалите се във въздуха Анхел Кореа и вратаря на каталунците Нето. Минути по-късно такава се наложи и за стражът на "дюшекчиите ", който бе фаулиран от Луис Суарес.

В средата на първото полувреме играта се придвижи в централната част на терена и липсваха чистите голови положения. В тези минути преобладаваше по-твърда игра и постоянно се футболистите прибягваха до нарушавания.

В 22-ата минута Лео Меси комбинира на двойно с Жорди Алба в наказателното поле и по-късно стреля с левия крайник, само че Облак избави. Първа опция за Барселона.

Постепенно каталунците изнесоха играта надълбоко в противниковото поле, като капитанът Меси се движеше по цялата широчина на терена.

В 29-ата минута аржентинецът проби отдясно и настройки топката на комфортния си ляв крайник, само че последвалият му удар мина високо над вратата.

Три по-късно Нето боксира уверено на близката греда след пряк удар от фаул на Саул Нигес.

В 34-ата минута Меси центрира от корнер на близката греда, където Гризман продължи паралелно на голлинията, само че Стефан Савич мазета в ъглов удар, притичалият на задна греда Видал не съумя да засече.

Пет минути преди края на първото полувреме Луис Суарес изведе Гризман зад тила на отбраната. Французинът опита технично да трансферира Облак, само че словенецът избави. Минута по-късно Жорди Алба центрира ниско в наказателното поле, Суарес стреля от въздуха и още веднъж стражът на Атлетико улови.

Полувремето приключи напрегнато сред играчите на двата тима. То беше подкладено от спречкване сред Алба и Жоао Феликс. Секунди след финала на първата част съдията трябваше да разтървава футболистите и да дава картони.

На почивката треньорът на Атлетико Диего Симеоне включи в игра опитния си капитан Коке на мястото на

В първите секунди на втората част точно испанецът откри резултата за "дюшекчиите ". Жоао Феликс финтира Видал пред наказателното поле и подаде към Кореа, който изведе елегантно зад тила на защитата Коке. Капитанът остана самичък против Нето и с удар в долния десния ъгъл на вратата осъществя.

В 51-ата минута Барселона възвърне равенството. След центриране на Артуро Видал в наказателното поле, Суарес смъкна с гърди към Меси. Аржентинецът овладя и с компактен удар с десния крайник осъществя.

Пет минути след попадението каталунците можеха да поведат, Грийзман се възползва от неточност на Саул в центъра на терена. Французинът напредна и още веднъж се опита технично да трансферира Облак, само че словенецът улови с една ръка.

Барселона упражни напън в идващите минути и това даде резултат. "Дюшекчиите " не избиха добре при едно центриране в наказателното поле, Меси овладя пред наказателното поле, финтира Саул и с левия крайник осъществя в долния десен ъгъл на Облак. Но след разглеждане на обстановката с ВАР основният арбитър Гонзалес анулира гола поради игра с ръка на аржентинеца.

Но въпреки всичко в 62-ата минута каталунците поведоха. Алба проби отляво и центрира към Суарес, който стреля с глава и принуди Облак да избива с една ръка, само че при добавката някогашният футболист на Атлетико Антоан Гризман добави от близко с глава 2:1.

Дори откакто обърнаха резултата възпитаниците на Ернесто Валверде продължиха да тормозят противника си. При късо осъществяване на фаул Меси стреля на метър над напречната греда.

В средата на второто полувреме Диего СИмеоне получи неприятни вести и трябваше да извади голмайстора си поради травма. На мястото на Коке влезе младият Маркос Йоренте. Веднага с влизането си направи недодялан фаул в центъра на терена. Лео Меси застана зад топката, последва пас зад тила на отбраната към Артуро Видал, който продължи от въздуха паралелно на голлинията, където Жерар Пике засече от близко. Но след ново презарглеждане на ВАР голът бе анулиран поради засада на испанецът.

Десет минути преди края на мача, Витоло бе изведен зад тила на отбраната на Барселона. Испанецът финтира Нето, който го фаулира и основният арбитър Гонзалес уточни бялата точка. За нарушаването бразилският пазач получи жълт картон. Зад топката застана Алваро Мората и с прецизен изстрел в левия ъгъл възвърне равенството.

Веднага след попадението "дюшакчиите " желаеха още една дузпа за игра с ръка на Пике в наказателното поле. Но след разглеждане на обстановката с ВАР, такава не бе отсъдена.

В 86-ата минута този вманиачен мач продължи да бъде подобен! Анхел Кореа бе изведен зад тила на отбраната. Аржентинецът овладя и стреля, при което Нето отрази удара, само че топката влетя в мрежата и даже притичалият Сержи Роберто не съумя да се намеси - 3:2 за Атлетико.

В последната минута на постоянното време Маркос Йоренте проби независимо през центъра и стреля, само че Нето с една ръка мазета в ъглов удар.

До края на дуела Барселона опита заключителен напън, само че отбраната на Атлетико Мадрид се оправи. За следващ път Диего Симеоне сподели тактическата си просветеност и съумя да излъже противника си.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО МАДРИД 2:3

0:1 Коке 46'

1:1 Меси 51'

2:1 Гризман 62

2:2 Мората 81-д.

2:3 Кореа 86

БАРСЕЛОНА (4–3–3): Нето, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс (86 - Ракитич), Видал, Де Йонг, Грийзман, Меси, Суарес

АТЛЕТИКО М (4–4–2): Облак, Трипиер, Фелипе, Савич, Лоди (67 - Витоло), Партей, Ерера (46 - Коке (72 - М. Йоренте), Саул, Кореа, Феликс, Мората
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР