Атлетико Мадрид грабна Суперкупата на Европа за трети път, след

...
Атлетико Мадрид грабна Суперкупата на Европа за трети път, след
Коментари Харесай

Атлетико грабна Суперкупата на Европа след драма с Реал

Атлетико Мадрид сграбчи Суперкупата на Европа за трети път, откакто надделя Реал Мадрид с 4:2 след продължения в Естония.

Мачът започва съвършено за футболистите на Диего Симеоне, откакто в 1-та минута нападателят Диего Коста овладя висока топка, нахлу в наказателното поле и от дребен ъгъл матира Кейлор Навас. След като излязоха напред в резултата, " дюшекчиите " разрешиха на съперника си да основава рискови голови положения. В 27-та минута Карим Бензема засече центриране на Гарет Бейл и прониза Ян Облак с глава.

След паузата Атлетико беше по-настъпателният тим, само че в 63-та минута Рамос вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуанфран. Футболистите на Диего Симеоне, който следи дуела от трибуните поради наказване, стигнаха до изравнително попадение в 79-та минута, когато Коста получи подаване от Анхел Корея и съкруши Навас. До края на мача нямаше други голове и срещата отиде в продължения.

Атлетико контролираше събитията на терена в първото продължение и постави завършек на драмата след две невероятни попадения. Саул вкара страховит гол в 99-та минута, откакто засече центриране от въздуха и прати топката под гредата. Пет минути по-късно Диего Коста задържа топката в наказателното поле, откри Витоло, който подаде на Коке, а той с едно допиране реши изхода на дуела в интерес на Атлетико Мадрид.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:4
0:1 Диего Коста (1)
1:1 Бензема (27)
2:1 Рамос (63 - дузпа)
2:2 Диего Коста (79)
2:3 Саул (99)
2:4 Коке (104)
Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро (76 - Себайос), Кроос (102 - Майорал); Иско (83 - Васкес); Бейл, Бензема, Асенсио (57 - Модрич)

Атлетико Мадрид: Облак; Хуанфран, Савич, Годин, Ернандес; Саул, Коке, Родри, Льомар; Коща, Гризман (57 - Корея)

" В предходните финали не всичко се получи по този начин, както искахме, само че все пак спечелихме Купата и Суперкупата на Испания. Сега добавихме и Суперкупата на Европа. Това ни дава сили и още повече убеденост. Трябва да играем по-добре от мач на мач и да стартираме уместно сезона, който ще е доста сложен ", съобщи треньорът на Атлетико Мадрид на конференцията след мача в Талин.

" Резервите заслужават хвалба. Анхел Корея, Томас и Витоло ни дадоха нужната прохлада. Да, това беше вечерта на Диего Коща, само че всички помогнаха за триумфа. Разполагаме с дълбочина на състава и тъкмо това ни би трябвало - хора, които са подготвени във всеки миг да се появят на терена и да се хвърлят в борбата ", показа Симеоне.

" Първият гол на Диего ни окрили. Дузпата за противника пристигна в миг, в който мачът беше равносилен. След 2:2 придобихме самочувствие и знаехме, че можем да победим. В последните години изиграхме пет финала с Реал и спечелихме три. Но, да, загубихме двата в Шампионската лига. Имаме собствен жанр и той не се трансформира от броя на вкараните голове. Разчитаме на тактиката си, играта ни е структурирана по избран метод. Резултатът 4:2 не значи, че сме трансформирали стила си ", сподели Чоло.

" Спечелихме два следващи финала и сме щастливи. Безумно доста искахме да победим Реал в мач за трофей. Беше значимо, с цел да добием още повече убеденост. От самото начало на сезона сме си сложили съществени цели и показахме, че имаме сили да ги преследваме до дъно ", съобщи Диего Коста след срещата.

" Когато играеш против подобен тим, всичко може да се случи. Мисля, че бяхме задоволително устойчиви и успяхме да обърнем развоя на мача в наша изгода ", показа нападателят на " дюшекчиите ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР