Атлетико Мадрид е новият носител на Суперкупата на Европа! Дюшекчиите

...
Атлетико Мадрид е новият носител на Суперкупата на Европа! Дюшекчиите
Коментари Харесай

Атлетико М обърна Реал за Суперкупата след 6 гола и шоу с продължения

Атлетико Мадрид е новият притежател на Суперкупата на Европа! Дюшекчиите обърнаха Реал Мадрид с 4:2 в Талин след зрелищен мач с продължения, като постоянното време приключи при резултат 2:2. За пръв път в историята на конфликта се срещнаха два тима от един град – Мадрид. Атлетико игра с по-голямо предпочитание и примамка и действаше по-разнообразно в офанзива и изцяло справедливо се поздрави с крайния триумф. В Реал осезателно се усещаше отсъствието на миналия в Ювентус Кристиано Роналдо, само че това се знаеше авансово. Неуспешен се оказа формалният дебют на новия старши треньор на Реал Юлен Лопетеги, написа още Трафик Нюз.

Шампионът в Лига Европа поведе още в 1-та минута, откакто Диего Коща се пребори за една висока топка със Серхио Рамос, преодоля и Рафаел Варан и простреля вратата с топовен шут от дребен ъгъл. Реал стигна до цялостен поврат. В 26-та минута Бензема изравни след центриране на Гарет Бейл отдясно. В 62-та Хуанфран игра с ръка в пеналта, а Серхио Рамос трансформира в гол отсъдената дузпа. Атлетико не се съобщи и последователно засилваше натиска си. В 79-та минута Анхел Корея проби и стигна до аутлинията, върна топката и връхлитащият Диего Кока вкара втория си гол в мача за 2:2.

Дюшекчиите нанесоха своя удар в първото продължение. В 98-та минута Варан сгреши съдбовно пред личната си врата, топката попадна у Томас, който центрира отляво и Саул със страховит шут от въздуха повиши на 3:2 за Атлетико. В 104-та минута момчетата на Диего Симеоне разиграха следващата си ювелирна акция. Диего Коща задържа топката в наказателното поле, подаде към Витоло, който незабавно потърси Коке, а той незабавно насочи от 12 метра, поразявайки мрежата на Навас. Последваха и пропуски на Томас и Витоло и в последна сметка Атлетико сграбчи трофея и взе непълен реванш за загубите си от Реал на финалите в Шампионската лига през 2014 и 2016 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР