Атлетико Мадрид е набелязал нападателя на Бетис Борха Иглесиас като

...
Атлетико Мадрид е набелязал нападателя на Бетис Борха Иглесиас като
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид и Бетис още са далеч от сделка за Борха Иглесиас

Атлетико Мадрид е набелязал нападателя на Бетис Борха Иглесиас като възможен заместител на Жоао Феликс. Португалския футболист не е благополучен при “дюшекчиите ”, които са подготвени да се разделят с него през зимата, стига да получат задоволително добра оферта. В клуба обаче желаят да са подготвени незабавно с състезател, който да заеме мястото му и се чака това да бъде точно Пандата.

Атлетико и Бетис към този момент са почнали първични диалози за реализиране на сходен трансфер. Самият състезател също има предпочитание да премине в състава на мадридчани. За момента обаче двете страни към момента са много надалеч от договорка, като имат съществено разминаване по отношение на цената на футболиста, твърди “Евроспорт ”.

Атлетико е подготвен да извади сред 30 и 35 милиона евро за голаджията, само че от Бетис упорстват най-малко за 40 милиона евро. Севилци желаят да изкарат оптималната облага от продажбата на Иглесиас, за който заплатиха 28 милиона евро на Еспаньол през 2019 година.

Пандата скоро ще навърши 30 години и има контракт с Бетис до 2026 година. Твърди се, че в него има заложена уговорка за откупуване на стойност 100 милиона евро. От началото на сезона той е в прелестна форма, като има 8 гола и 3 асистенции в 18 мача във всички шампионати.

Както към този момент стана дума, привличането на Борха Иглесиас ще зависи и от продажбата на Жоао Феликс, което няма да е толкоз лесна задача. Атлетико желае 140 милиона евро за португалеца, а малко клубове са подготвени да извадят сходна сума, въпреки Манчестър Юнайтед, Арсенал и Пари Сен Жермен да наблюдават от близко обстановката. В последните дни се заприказва и за интерес и от страна на Челси, който обаче желае да вземе футболиста чартърен със наложителна уговорка за откупуване през лятото.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР