Атлетико Мадрид детронира първенеца на Шампионската лига в последните два

...
Атлетико Мадрид детронира първенеца на Шампионската лига в последните два
Коментари Харесай

Кралят е мъртъв! Да живее "Атлетико" Мадрид

" Атлетико " Мадрид детронира първенеца на Шампионската лига в последните два сезона - " Ливърпул "! Реваншът, игран пред цялостния стадион " Анфийлд " в Англия, приключи 2:3. А гостите не престават напред!

Двата тима изиграха спиращ дъха мач, който приключи с две продължения!

В постоянното време " Ливърпул " изглеждаше по-устремен към успеха, а офанзивите пред вратата на Ян Облак бяха чести. В последна сметка Джорджинио Вайналдум в 43-ата минута съумя да зарадва публиката и да означи първи гол в мача след центриране на Окслейд-Чембърлейн.

Домакините продължиха да нападат и да се опитат да си обезпечат преимущество, а Ян Облак трябваше да се намесва няколко пъти решаващо, с цел да не допусне гол.

В самия завършек на постоянното време гол на " Атлетико ", дело на Саул, беше преразгледан със системата VAR и анулиран поради очевидна засада. Това наложи 22-ата на терена да играят две продължения по 15 минути.

В тях " Ливърпул " първи означи за 2:0 - Роберто Фирмино първо удари греда, а при добавката беше прецизен.

И до момента в който " Анфийлд " ликуваше, гостите направиха немислимото. Жоао Феликс подаде на Маркос Йоренте в 97-ата минута, а последният вкара за 2:1.

И с цел да е още по-драматично отпадането на първенеца, Йоренте се разписа още веднъж в добавеното време на първото продължение, а по-късно и Алваро Мората прати топката във вратата на Адриан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР