Атлетик Билбао обмисля възможността да привлече в редиците си нападателя

...
Атлетик Билбао обмисля възможността да привлече в редиците си нападателя
Коментари Харесай

Атлетик Билбао иска да вземе Игуаин през лятото

Атлетик Билбао обмисля опцията да притегли в редиците си нападателя на Ювентус Гонсало Игуаин през лятото, твърди “Марка”. Договорът на аржентинеца с “бианконерите” изтича и не е несъмнено дали ще бъде възобновен. Интересното е, че Пипита има право да играе за Атлетик, защото е праправнук на баск, емигрирал в Аржентина. 32-годишният Игуаин има френско и аржентинско поданство, защото е роден в Брест, където татко му е играл като футболист.

По-големият брат на Пипита Федерико сега играе в Съединени американски щати за тима на Кълъмбъс Крю. Преди време към него интерес имаше от Реал Сосиедад и още тогава бе открита баската връзката с прапрадятото на играча.

Бащата на братя Игуаин също е приказвал по този въпрос: “Баща ми постоянно ми е казвал, че баските не са нито испанци, нито французи. Те са просто баски”.

Игуаин още веднъж възроди кариерата си в Ювентус през този сезон след два несполучливи интервала чартърен в Милан и Челси. От началото на акцията той се показва на равнище, като има 8 гола в 33 мача във всички шампионати.

Аржентинецът има богат опит в Примера дивисион, като преди време носи екипа на гранда Реал Мадрид. Той изкара шест сезона и половина на “Сантиаго Бернабеу”, преди да премине в Наполи, а след това и в Юве.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР