Атлетически клуб Павел Павлов има нов президент и отново привлича

...
Атлетически клуб Павел Павлов има нов президент и отново привлича
Коментари Харесай

Клуб Павел Павлов отново е сред лидерите в атлетиката

Атлетически клуб " Павел Павлов " има нов президент и още веднъж притегля звезди в редиците си, с цел да се завърне измежду най-силните в страната. Врачанският отбор към този момент се управлява от предприемача Николай Езекиев, който е родом от Враца и към този момент притегли няколко основни треньори и спортисти в клуба.

Стожерът на Павел Павлов – Румен Павлов продължава работа като експерт с подрастващите в града в подножитео на Околчица. С него ще работи и неговият ученик Георги Тодоров, който към този момент е и треньор към локалното спортно учебно заведение. Силната група на Лиляна Видева и Костадин Рачев също е картотекирана във врачанския отбор.

Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов се завръща в АК " Павел Павлов ", откакто няколко сезона се състезава за добрички клуб. Той записа най-големите си триумфи - финали на огромни шампионати и няколко ремонти на върховите достижения в дисциплината си у нас (21.09 м навън и 21.02 м в зал) с екипа на АК Павел Павлов. В клуба към този момент е и многократният медалист при подрастващите в скока на дължина и тройния скок Орлин Орлинов. Той към този момент е във възрастовата група при мъжете, където и като младеж завоюва трето място в тройния скок през лятото.

Почти десетилетие АК " Павел Павлов " провежда най-силния шампионат в България в памет на рекордьора на страната ни с щафетата 4х100 м Павел Павлов. През годините в надпреварата, наред със мощните изяви на родните спортисти, в София стартираха редица звезди на международната лека тлетика, включително и олимпийски първенци. Най-бързото тичане на 100 м, записано у нас, е на шампионат „ Павел Павлов ” – 10.03 сек на Самуел Франсис през 2008 година През 2014 година пък Феми Огуноде (Кат) бяга 20.06 сек на стадион „ Васил Левски ” в границите на шампионат „ Павел Павлов ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР