Атлантическият съвет ще прати позиция до Държавния департамент на САЩ

...
Атлантическият съвет ще прати позиция до Държавния департамент на САЩ
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Провокацията на Янев вече е на бюрото на генералния секретар на НАТО

Атлантическият съвет ще прати позиция до Държавния департамент на Съединени американски щати за протичащото се у нас
Действията и думите на Стефан Янев се наблюдават и рапортуват на управлението на НАТО.

„ Тази от страна на нашия министър към този момент е на бюрото на генералния секретар Йенс Столтенберг. Допускам, че за подред път те изпадат в неразбиране какво се случва в България “. Това сподели в изявление за Tribune.bg Николай Ненчев, някогашен министър на защитата. 

„ Това приказва за неналичието на държавност, тъй като България по силата на конституцията е парламентарна република и тя е избрала своята ориентировка. Когато министърът на защитата приказва едно, външният министър приказва друго, а министър председателят оспорва думите и твърди, че е персонална позиция, която не касае кабинета е необичайно “, добави той.

„ Няма да не помни първата си среща в НАТО, когато в прав текст ме попитаха дали България ще извършва своите отговорности към Алианса. Сега се чудя какво става след всички тези провокации и след тази фриволност на министъра, допускам, че там има доста съществено напрежение “, добави Ненчев във връзка отиването на Янев при антинатовските стачкуващи.

По думите му квотният принцип на държавното управление блокира активността  още в зародиш на новото държавно управление.

Ненчев насочи укор към „ демократите в дясно “ по отношение на тяхното безмълвие и неналичието на сдържаност към протичащото се у нас.

„ Най-много ме безпокои, че не получих задоволително явен отговор на тази провокация от демократите в дясно, които като че ли се възрадваха на няколкото места, които получиха като регионални шефове “.

„ Ние се намираме в политическа фрагментация, в обстановка, в която липсват полезности. Дори когато Българска социалистическа партия беше на власт не си разрешиха да заемат сходни позиции. Очаквам напрежение, само че най-вече ме безпокои неналичието на поредност и прям диалог с българското общество. Тези хора приказват едно с НАТО и Европейски Съюз, а в България, с цел да поддържат различен вид линия и да угодят на Русия и на своите благодетели, това е прекомерно рисково за националната сигурност и ориентацията ни. Може в един миг България да се окаже препъни камък и да бъде изоставена от световните решения и дейности на НАТО, което е извънредно рисково “.

Атлантическият съвет ще изпрати още четвъртък своя позиция до Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да осведомят за протичащото се в нашата страна и съответно отношението на американския дипломат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР