Атлантическият съвет призова правителството да изгони консула на Русия във

...
Атлантическият съвет призова правителството да изгони консула на Русия във
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: руският консул във Варна да бъде изгонен

Атлантическият съвет прикани държавното управление да изгони консула на Русия във Върна Владимир Климанов поради " жестоко неуважение на законите в България ".

В отворено писмо до външния и вътрешния министър Екатерина Захариева и Младен Маринов от неправителствената организация показват, че макар " оповестеното със закон изключително състояние в Република България и заповедта на министъра на опазването на здравето за възбрана за събиране на едно място на повече от двама възрастни, съветският консул, дружно с група български и съветски жители, живеещи в България, демонстративно прави престъпление ".

Става въпрос за провеждането на акцията " Безсмъртен полк " във Варна във връзка 75-годишнината от успеха над нацистка Германия. Информация за събитието е оповестена в уеб страницата " Русская Болгария ", пишат от Атлантическия съвет.

Според тях става дума за " поредна нагла съветска провокация ".

" Нещо повече, от приложената публикация излиза наяве, че българските служители на реда участвали на мястото на закононарушението, вместо да сформират актове на нарушителите от по 300 лева, каквато е глобата за първо нарушаване на заповедта на министъра, са се снимали с съветския консул и под съветски флагове, като са обкичили униформите си с " колорадски лентички ", знак на съветската имперска завоевателна политика ", показват от Атлантическия съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР