Атлантическият съвет на България (АСБ) призовава за укрепване на мястото

...
Атлантическият съвет на България (АСБ) призовава за укрепване на мястото
Коментари Харесай

Атлантици с писмо в защита на България в НАТО

Атлантическият съвет на България (АСБ) приканва за подсилване на мястото на България в Европейски Съюз и НАТО , както и за отговор против проруските фактори, които ерозират евроатлантическата принадлежност на страната ни.

" С възходяща паника установяваме, че определеният евроатлантически път на България продължава да бъде заплашен. Управляващите партии и парламентарната съпротива, както и редица извънпарламентарни партии и неправителствени организации, от ден на ден проблематизират българското участие в Европейски Съюз и НАТО. Политиката на " снишаване " и арогантното лобиране за ползите на Руската федерация нямат място в европейска България. " - се споделя в публична позиция на Управителния съвет на АСБ.

От публичната организация молят за секване на въздействието на Руската федерация и на страни отвън евроатлантическото пространство върху българската политика.

Пълният текст на декларацията:

ВРЕМЕ Е ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ОБЩНОСТ!

Призив

на Атлантическия съвет на България

С възходяща паника установяваме, че определеният евроатлантически път на България продължава да бъде заплашен.

Управляващите партии и парламентарната съпротива, както и редица извънпарламентарни партии и неправителствени организации, от ден на ден проблематизират българското участие в Европейски Съюз и НАТО. Политиката на " снишаване " и арогантното лобиране за ползите на Руската федерация нямат място в европейска България.

Наш честен и родолюбив цивилен дълг е да защитим европейската и атлантическата принадлежност на България и да си върнем националното и европейското достолепие.

Демократичните партии от дясно-центристкото политическо пространство и евроатлантическите организации през днешния ден са призвани дружно да прекратят опитите на ретроградните комунистически и проруски сили да трансформират евроатлантическия курс на България и да тласнат страната ни още веднъж в геополитическата орбита на Москва.

Условие за сполучливото опълчване на антиевропейската и антинатовската политика е евроатлантическата общественост да бъде обединена в национална надпартийна платформа за осъществяване на обща политика и дейни дейности.

Основната цел на този алианс би трябвало да бъде постигането на национално съгласие, единодушие и обединяване на демократичните партии, сдружения и жители от евроатлантическата общественост, в името на европейското и атлантическо бъдеще на България.

Основните ИДЕИ И ПРИНЦИПИ, върху които би трябвало да се построи обединяването, и които следва изрично и абсолютно да бъдат признати от всички са:
Укрепване и отстояване на мястото и ролята на България в Европейски Съюз и НАТО.Пресичане на въздействието на Руската федерация и на страни отвън евроатлантическото пространство върху българската политика.Провеждане на безусловна декомунизация и дерусификация на страната, в това число посредством лустрация.Отказ от съдействие с партии и публични организации, произлезли и свързани с някогашната комунистическа партия или подвластни и обслужващи непознати на България политически ползи.
Обединение, построено върху основата на тези правила и цели, с ясна визия за бъдещето, със стройна организация, с взаимно доверие и национално-отговорно водачество има всички предпоставки да стане незаобиколим фактор в българския обществено-политически живот.

Призоваваме тези политически партии и цивилен сдружения, които със своите досегашни обществени позиции и дейности са доказвали съпричастността си към основополагащите хрумвания и правила, да се включат в обединителния развой.

Тази сложна, само че почтена задача стои пред всички нас и би трябвало да приемем предизвикването, пред което сме изправени, тъй като ориста на България се взема решение в този момент.

Управителен съвет

на Атлантическия съвет на България
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР