Атлантическият клуб в България изпрати на тържествена церемония посланика на

...
Атлантическият клуб в България изпрати на тържествена церемония посланика на
Коментари Харесай

Атлантическият клуб изпрати със специална церемония посланика на САЩ Рубен

Атлантическият клуб в България изпрати на тържествена гала посланика на Съединени американски щати Ерик Рубин, чийто мандат изтича.

По покана на президента на Атлантическия клуб доктор Соломон Паси, в партньорство с "Локхийд Мартин " (американската оръжейна компания, която създава изтребителите - б.р.) и водачи в българо-американския бизнес - няколкостотин българи от всички краища на България, представляващи държавно управление, парламент, бизнес, Неправителствени организации, медии, военни, университетски и културни среди, и дипломатическия корпус уважиха Ерик Рубин и брачната половинка му Никол Симънс на градинско празненство за сбогом в резиденция "Лозенец " на Министерството на защитата.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов поздрави посланика за поредните му старания, с помощта на които "много български компании са открили и развили контакти с американски сътрудници ", се споделя в формалното известие на Атлантическия клуб, откъдето разпространиха и фотоси.

На изпращането участваха още ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев, някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова, министърът на туризма Николина Ангелкова и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Преди дни президентът Румен Радев връчи на американския посланик най-високото държавно отличие - медал "Стара планина "-първа степен, за "неговия неоспорим принос и всеотдайна работа в развиването на двустранните връзки ".
"Ерик Рубин е наличен дипломат, който усеща пулса на българското общество ", сподели Радев и посочи, че той внесъл и "нов подтик с необикновен акцент на модернизацията на българските въоръжени сили ".

Държавният глава даде за образец "разширяване на обсега на интензивността на на двустранните учения и тренировки " и "укрепената връзка " в битката с тероризма.
Миналата седмица беше обявено, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще предложи за нов дипломат в София Херо Мустафа, която сега е зам.-ръководител на американската дипломатическа задача в Португалия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР