АТЛАНТА (АП) — След години на задържане на разходите далеч

...
АТЛАНТА (АП) — След години на задържане на разходите далеч
Коментари Харесай

Повишенията на заплатите и разходите за висше образование са водещи в предложения бюджет на губернатор Брайън Кемп в Джорджия

АТЛАНТА (АП) — След години на задържане на разноските надалеч под приходите, които Джорджия събираше, губернаторът Брайън Кемп предлага огромен подтик в разноски.

В бюджетите, оповестени в четвъртък, републиканският губернатор предлага да се изразходват спомагателни 5 милиарда $ в настоящия бюджет до юни. В бюджета за 2025 година, започващ на 1 юли, Кемп предлага увеличение на разноските с 3,6 милиарда $ по отношение на първичния бюджет за тази година, в това число покачвания на заплатите за повече от 300 000 държавни чиновници и учители, които той очерта в своята тирада за положението на щата.

Джорджия има 5,4 милиарда $, заделени във фонда си за черни дни, който се цялостни до законовия предел от 15% от държавните доходи. Освен това, тя има 10,7 милиарда $ остатък от пари, събрани за три години. Кемп предлага да похарчи 2 милиарда $ от остатъка, само че ще остави 8,7 милиарда $.

Щатът е толкоз смутен, че Кемп желае Джорджия да заплаща в брой за всички строите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР