Прокурорите започнаха да представят разследването на изборите в Джорджия пред голямото жури

...
АТЛАНТА (АП) — Прокурори в Атланта, които разследваха дали тогавашният
Коментари Харесай

АТЛАНТА (АП) — Прокурори в Атланта, които разследваха дали тогавашният президент Доналд Тръмп и неговите съюзници са се намесили незаконно в изборите през 2020 г. в Джорджия, започнаха да представят своя случай пред голямо жури.

Бившият щатски сенатор от Демократическата партия Джен Джордан, която беше призована да свидетелства пред голямото жури, каза на излизане от съда на окръг Фултън късно сутринта в понеделник, че е била разпитвана около 40 минути. Новини съобщиха, че бившият представител на Демократическата партия Би Нгуен и Габриел Стърлинг, висш служител в кабинета на държавния секретар, са били видени да пристигат в съда по-рано в понеделник.

В продължение на две години и половина Фултън Окръжният прокурор на окръга Фани Уилис разследва действията, предприети от Тръмп и други в усилията им да отменят неговата малка загуба в Джорджия от демократа Джо Байдън. Бариерите и затворените улици около съда в центъра на Атланта, както и изявленията, направени от Уилис, показват, че представянето пред голямо жури вероятно ще започне тази седмица.

Нгуен и Джордан присъстваха на законодателни изслушвания в декември 2020 г., по време на който бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Руди Джулиани и други направиха неверни твърдения за широко разпространени изборни измами в Джорджия. Адвокатът на Тръмп Джон Ийстман също се появи по време на поне едно от тези изслушвания и каза, че изборите не са били проведени в съответствие със закона на Джорджия и че законодателите трябва да назначат нов списък от избиратели.

Стърлинг и неговият шеф, Джорджия Държавният секретар Брад Рафенспергер — и двамата републиканци — категорично отхвърли твърденията за широко разпространени проблеми с изборите в Грузия.

Тръмп се обади на Рафенспергер на 2 януари 2021 г. и намекна, че висшият изборен служител на щата би могъл да помогне за „откриване ” гласовете, необходими на Тръмп, за да победи Байдън. Пускането на запис на това телефонно обаждане накара Уилис да започне разследването си около месец по-късно.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР