Атинският архиепископ Йероним свиква в понеделник извънредно заседание на Светия

...
Атинският архиепископ Йероним свиква в понеделник извънредно заседание на Светия
Коментари Харесай

Светият Синод в Гърция свиква извънредно заседание заради коронавируса

Атинският архиепископ Йероним привиква в понеделник изключително съвещание на Светия Синод на гръцката черква във връзка развиването на епидемията от ковид, написа БГНЕС. В страната към този момент има близо 200 диагностицирани заболели, огромна част от които в региона на Патра.

Там беше и първата жертва на заболяването, 66-годишен пенсионер, заразил се с група гръцки поклонници в Йерусалим. Светият Синод към този момент прекрати активността на катехизаторските школи и детските занятия, като действат с нов режим единствено благотворителните институции. Ръководството на Гръцката черква разисква опцията да се лимитират богослуженията в храмовете до Лазарова събота.

Правителството към този момент затвори учебните заведения, стадионите, театрите, кината и заведенията за хранене. Не се разисква анулация на неделните богослужения, само че евентуално ще бъдат лимитирани вечерните и утринните богослужения, както и преждеосвещените литургии за най-малко две седмици. Храмовете също няма да бъдат затваряни. Поради великопостния интервал в храмовете не са планувани сватби и кръщенета, на които се събират доста хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР