Атина. Външнополитическият експерт от опозиционната партия Нова демокрация“ Йоргос Кумуцакос

...
Атина. Външнополитическият експерт от опозиционната партия Нова демокрация“ Йоргос Кумуцакос
Коментари Харесай

Йоргос Кумуцакос, „Нова Демокрация“: Победата на СДСМ е позитивен знак за подобряване на отношенията между Гърция и Македония

Атина. Външнополитическият специалист от опозиционната партия „ Нова народна власт “ Йоргос Кумуцакос съобщи, че успеха на Социалдемократическата партия на Македония (СДСМ) в първия тур от локалните избори в страната е позитивен процес на събитията и опция за по-нататъшно възстановяване на връзките сред Скопие и Атина, отбелязва скопското електронно издание „ Нова ТВ “.
„ Самият факт, че националистът Никола Груевски загуби на локалните избори, е позитивното развиване на събитията. Сега в Скопие имаме доста по-сигурни и по-продуктивни събеседници във връзка с въпроса за името “, акцентира Кумуцакос, разяснявайки резултатите от първия тур на локалните избори в Македония, извършен в неделя, 15 октомври.
В изявление за ANA-MPA, Кумуцакос изрази удовлетворение от възстановяване на атмосферата с Македония за решение на така наречен спор с името.
„ Гърция ще направи всичко належащо за разрешаване на разногласието, което ще отвори пътя евроатлантическата вероятност за Скопие “, добави Кумуцакос.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР