Атина. Противопожарната служба на Гърция официално потвърди смъртта на 49

...
Атина. Противопожарната служба на Гърция официално потвърди смъртта на 49
Коментари Харесай

РИА Новости: Официално потвърдиха смъртта на 49 души в резултат от горските пожари край Атина, има и 156 ранени, 11 от които деца

Атина. Противопожарната работа на Гърция публично удостовери гибелта на 49 души в следствие от горските и полските пожари, които бушуват в Гърция от към 24 часа (от сутринта на 23 юли до сутринта на 24 юли), предава РИА Новости .
„ Броят на починалите все още е 49 души, ранени са 156 възрастни, 11 от които са в сериозно положение. Освен това са приети в болница 16 деца, техните животи са отвън заплаха “, се споделя в известие от противопожарната работа.
Мащабните пожари се развихриха на изток и запад в столичния район Атика. В региона на курорта Мати, на източното крайбрежие на Атика, бяха открити 25 овъглени тела, оповестяват още от противопожарната работа.
„ Независимо от моменталната и необятна готовност на пожарните сили, мощният вятър, с пориви до 9 бала по скалата на Бофор и високата скорост на огъня доведоха до бързото му разпространяване в жилищните региони, като по този метод жителите и гостите не съумяха да избягат от огъня, без значение, че са се намирали на няколко метра от морето или в своите коли “, се споделя в известието.
Според данните на гръцките управляващи, за през последния ден в Гърция са бушували 47 горски пожара, множеството от които са потушени в начален етап.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР