Атина. Председателят на основната гръцка опозиционна партия Нова Демокрация“ (НД)

...
Атина. Председателят на основната гръцка опозиционна партия Нова Демокрация“ (НД)
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис: Зоран Заев има причина да празнува договора, но Ципрас няма

Атина. Председателят на главната гръцка опозиционна партия „ Нова Демокрация “ (НД) Кириакос Мицотакис още един път повтори, че фракцията няма да гласоподава за ратификация на контракта за името сред Атина и Скопие и прикани другите партии и депутати да създадат същото, написа македонският „ Фокус “ .
„ Има единствено един метод да ограничим обсега на вредите за националния интерес: Договорът от Преспа да не бъде утвърден в гръцкия парламент. Повтарям по най-категоричен метод: НД ще гласоподава срещу контракта и призоваваме всички партии и всички народни представители да създадат същото. Впрочем, това е настояването на голямото болшинство от гръцките жители “, съобщи Мицотакис, съгласно цитата на кореспондента на МИА от Атина.
Причина за днешното изказване на водача на гръцката съпротива са текстовете, оповестени от гръцките медии, както отбелязва изданието, които, базирайки се на vecer.mk и mkd.mk, предават думите на македонския министър председател Зоран Заев, който споделил, че „ с Договора от Преспа се отваря опция „ македонският език “ да се учи в Гърция “
„ Изявленията на Заев за проучване на македонски език в Гърция са неприемливи. Но, бяха предстоящи поради самото наличие на контракта. Те удостоверяват по най-ясен удостоверяват това, което НД споделя от първия миг, а точно, че признаването на хипотетичните македонски език и народност отварят Кутията на Пандора за възкръсване на всички исторически неточни иредентистки претенции на Скопие “, изясни Мицотакис, като добави, че Заев има всички аргументи да чества това, което е контрактувано, само че „ Ципрас остава безмълвен пред резултатите на неговата политика “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР