Атина. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се

...
Атина. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов и гръцкият му колега Ставрос Араховитис се обявиха за запазване на бюджета на Общата селскостопанска политика

Атина. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна през днешния ден в Атина с гръцкия си сътрудник Ставрос Араховитис. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Двамата министри бяха единомислещи във връзка с опазване на бюджета на Общата селскостопанска политика (ОСП) на равнището на 2014-2020. Те считат, че Многогодишната финансова рамка би трябвало да бъде призната преди изборите през месец май 2019 година за нов Европейски парламент. ОСП следва да остане обща политика и бюджетът е най-съществен, с цел да няма Европа на разнообразни скорости. Министър Порожанов изрази поддръжката си за Меморандума на няколко държави-членки за опазване на бюджета на ОСП след 2020 година Министрите се съгласиха, че двете страни имат доста сходни проблеми и би трябвало да бъдат обединени, с цел да отговорят на упованията на стотици хиляди аграрни производители.
Те споделиха също опасенията си за бюрокрацията, която ще се сътвори при правенето на Стратегическите проекти за ОСП. Двамата министри поддържат обвързаната поддръжка.
По време на срещата министър Порожанов срещна гръцкия си сътрудник с превантивните ограничения, подхванати от България във връзка с Африканската чума по свинете. Двамата министри се сплотиха към концепцията за съгласуване на напъните за основаване на работна група, която ще работи взаимно във връзка с ветеринарните и фитосанитарни въпроси, както и търговията със селскостопански артикули.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР