Атина. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова се

...
Атина. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова се
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова: Над 23 000 гърци са купили електронна винетка

Атина. Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова се срещна с министъра на инфраструктурата, превоза и мрежите на Гърция Христос Спирдзис. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Двамата разговаряха в Атина, където Аврамова взе участие в Четвъртата министерска среща на Комитета по политиката за районно развиване на Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Министър Аврамова срещна сътрудника си с въведената от 1 януари 2019 година в България електронна винетка и с идното въвеждане на тол за тежкотоварните коли над 3,5 тона от 16 август т.г.
Най-бързият и комфортен метод за заплащане на електронните винетки е през интернет. Само след няколко минути те са към този момент дейни и може умерено да се пътува по платената пътна мрежа в България. Тази услуга е изключително подобаваща и за задгранични жители – по този начин си икономисват време при влизане в България на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Възможно е отсрочено пазаруване на е-винетка до 30 дни преди датата на годност.
Петя Аврамова срещна министър Спирдзис за каналите за продажба на е-винетки, измежду които са интернет страниците www.bgtoll.bg, www.vinetki.bg, www.А1.bg, посредством гратис мобилно приложение BGTOLL, както и в бензиностанции, на терминалите за самотаксуване по Граничен контролно-пропусквателен пункт и други
Системата за покупка на е-винетка не разрешава непосредствено въвеждане на знаци от гръцката писменост. Поради тази причина е направена таблица за сходство, посредством която гръцките жители, имащи регистрационен номер със знаци от тяхната писменост, е належащо при покупка да вкарват съответстващите знаци. Гръцкото министерство на инфраструктурата, превоза и мрежите ще популяризира тази информация за облекчение на жителите, които пътуват през България.
Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лева са продадени до 17 март т.г. на коли с гръцки регистрационни номера. Близо 20 000 от тях са за леки коли, останалите са за тирове. Продажбите подреждат Гърция на четвърто място измежду задграничните водачи след Турция, Румъния и Северна Македония.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР