Атина. Министърът на отбраната на Гърция Никос Панайотопулос посрещна в

...
Атина. Министърът на отбраната на Гърция Никос Панайотопулос посрещна в
Коментари Харесай

ANA-MPA: Министърът на отбраната на Гърция се срещна с Майк Помпео

Атина. Министърът на защитата на Гърция Никос Панайотопулос посрещна в събота казармите " Папагу " в Атина държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, предава ANA-MPA .
Според известие на Министерството на защитата желанието на Гърция и Съединени американски щати за по-нататъшно подсилване на съдействието в секторите на защитата и сигурността бе доказано още веднъж на срещата сред двамата. Успоредно с това те подчертаха желанието си за усилване на двустранното съдействие за поощряване на сигурността и стабилността в Източното Средиземноморие, както и за дейно справяне със зачестилите в последно време провокации и закани в района.
Освен това двамата министри разискаха вероятностите и опциите, основани от новото гръцко-американско съглашение за задълбочаване на двустранното съдействие в отбранителния бранш с акцент върху ролята и вероятностите за развиване на гръцката отбранителна индустрия и вложенията на Съединени американски щати в инфраструктурата за този план да бъде от изгода и за националната стопанска система.
Панайотопулос, съгласно известието, е обърнал особено внимание на гръцките начинания за развиване на тристранни форми на районно съдействие в региона на защитата със страни от региона за сигурността, стабилността и просперитета тази част от света.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР