Атина. Изглежда нещо се случва“ в международната общност в отговр

...
Атина. Изглежда нещо се случва“ в международната общност в отговр
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Гърция: „Нещо се случва“ около операцията на Турция в Сирия, но Атина очакваше повече

Атина. „ Изглежда нещо се случва “ в интернационалната общественост в отговр на турската военна интервенция в Сирия и противозаконните й дейности в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър, съобщи министърът на защитата на Гърция Никос Панайотопулос в изявление пред Real FM, предава гръцката държавна организация АНА-МПА .
„ Европа реши да предприеме ограничения против държанието на (президентът на Турция Реджеп Таийп) Ердоган. Оръжейното ембарго няма да спре нашествието на Турция в Сирия, само че ще я накара да разбере, че това държание има последици. Заедно със глобите, наложени от Съединени американски щати, наподобява, че нещо се случва в интернационалната общественост “, съобщи министърът.
Той означи, че „ Реакцията на Европа не беше каквото чакахме, тя е мудна и неуверена “, като добави, че „ от страна на Европа имаше закани, само че те не се трансфораха в дейности. Сега обаче нещо се случва. Турция работи уповавайки се на военната си мощност. Трябва да има граници “.
Що се касае до опцията Турция да изиска помощта на НАТО, в случай че Сирия се намеси в интервенцията, Панайотопулос предизвести, че „ това ще усложни обстановката в района “.
Министърът разгласи, че Гърция ще стартира развой по подмяна на флотилията си от F-16 с изтребители от 5-то потомство F-35. „ Изключването на Турция, откакто купи ракети от Русия, е удобно събитие, само че остават доста стъпки преди Гърция да може да придобие самолетите “, удостовери той, като добави, че „ Гърция, може би, ще успее да заеме мястото на Турция. Това е опция, която се разисква “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР