Атина. Хиляди гърци участваха в демонстрациите против това Бившата югославска

...
Атина. Хиляди гърци участваха в демонстрациите против това Бившата югославска
Коментари Харесай

РИА Новости: Хиляди участваха в демонстрациите „Македония е Гърция“

Атина. Хиляди гърци участваха в демонстрациите срещу това Бившата югославска република Македония да може да се споделя „ Македония “ под каквато и да е форма, предава РИА Новости .
Протестните акции под лозунга „ Македония е Гърция “ се организираха в сряда вечерта в 23 гръцки града, макар че в началото уредниците възнамеряваха да ги проведат в 13 града, като се изключи Атина и Солун, където всеобщи митинги се организираха през зимата. Изданието Protothema заяви, че митингите в градовете Пела и Верия – три и пет хиляди души надлежно, са били най-масови.
Участниците в демонстрациите пожелаха от държавното управление да не подписва съглашение със Скопие, което да планува съставно наименование на прилежащата република, в което попада думата „ Македония “ и географско или времево определение – „ Северна “, „ Горна “ или „ Нова “.
Изданието отбелязва, че в акцията са взели участие хора от всички възрасти – от младежи до пенсионери, а доста хора са довели със себе си и децата. Организаторите – Комитетът за битка за гръцкия темперамент на Македония – прикани да се излиза с гръцки флагове и без каквато и да е партийна символика. Сред участниците са били кметове, митрополити, историци, адвокати и пенсионирани военни.
В град Хания на остров Крит преди началото на митинга имаше неголеми конфликти. Група анархисти пристигна до мястото на събиране и стартира да вика лозунги, в следствие от което част от митингуващите се насочи към тях и имаше спречкване. Полицията се намеси извънредно бързо и изтласка анархистите от площада. В хода на стълкновенията няколко служители на реда са получили леки пострадвания и са арестувани и отведени в районните ръководство няколко младежи, написа „ Прототема “.
Демонстрациите приключиха малко след 10 часа вечерта.
Следващият огромен протест би трябвало да се организира в Атина на централния площад Ситнагма на 8 юли.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР